För Mycket Vitt Bröd som Ger Dig en Stor Mage?

För Mycket Vitt Bröd som Ger Dig en Stor Mage?Ett meddelande till uppskattningsvis 40 miljoner Amerikaner för närvarande försöker kontrollera sin vikt genom att räkna kolhydrater: Det är inte tillräckligt för att göra matte, du måste också tänka på ordförråd.

Ny forskning visar hur många hälsoexperter har länge sagt. Det är inte kolhydrater per se att leda till viktökning, men den typ av kolhydrater som äts. Deras forskning visar att personer som äter mer raffinerade och förädlade livsmedel, till exempel vitt bröd och vitt ris, som hade mer med magen fett.

Tufts University forskare finner att medelålders personer framgångsrikt kan undvika medelålders sprids genom att äta en hög-kolhydrat kost-så länge som dessa kolhydrater är fiberrika, obearbetade livsmedel såsom frukt, grönsaker, baljväxter, och oraffinerad bröd.

“Nu när alla talar om att räkna kolhydrater, många människor tror att kolhydrater är fienden, säger studie forskaren Katherine Tucker, PhD, av skolans Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging. “Men sanningen är mycket enkel: Det är den typ av kolhydrater som du äter som gör en skillnad. Du måste äta mer hela livsmedel och mindre raffinerade livsmedel.”

Hennes studie, i augusti-numret av American Journal of Clinical Nutrition, bygger på en tidigare studie av henne samma forskargrupp som publicerades förra året, att jämföra livsmedel mönster i 459 medelålders vuxna under i genomsnitt två år. De patienter som hålls detaljerad mat dagböcker och deras vikt och midjemått mättes under hela studietiden. Baserat på deras val av livsmedel, de var kategoriseras in i någon av sex “ätmönster.”

Magen Fett: En Verklighet Smörgås?

I den första studien, människor som äter den största mängden av vitt bröd och andra förädlade livsmedel som fått mest magen fett, medan de som äter den typiska “kött-och-potatis” Amerikanska dieten fick de totala vikt, men det var mer jämnt fördelade runt sin kropp än att bara landa runt midjan.

Den nya studien bekräftar dessa resultat, men betonar också en ännu mer viktigt budskap. För att inte få övervikt under åren, fokusera på att en kost som är rik på oraffinerade kolhydrater och fibrer såsom “hela” mat som frukt, grönsaker, baljväxter och magra mejeriprodukter och nonwhite bröd. I båda studierna, Tucker säger de flesta människor att följa denna kost plan — sade också att minska risken för cancer, hjärtsjukdom och andra villkor-vanligtvis fick ingen vikt, eller hade en sådan liten viktökning som det var obetydlig.

“Det är viktigt, eftersom det finns en tendens [i medelålders människor] för att få mer vikt när de blir äldre,” Tucker berättar.

Men det var inte fallet med de äter ungefär samma antal kalorier varje dag, men vars kolhydrater ingår mer raffinerade, förpackas och bearbetade livsmedel, eller stärkelserika grönsaker som potatis. Deras midjemått utvidgats tre gånger mer (ungefär en halv tum per år) jämfört med gruppen som åt oraffinerad och mindre bearbetade “hela” mat.

Betrakta KällanBetrakta Källan

Den take-home message, enligt en känd fetma expert som inte deltar i Tucker ‘ s forskning: inte avstå från kolhydrater helt och hållet, bara det dåliga.

“Många människor på low-carb dieter är att göra samma typ av misstag sett med låg fetthalt kost tidigare, nämligen att det är övervägande att en hel kategori av livsmedel, i det här fallet, kolhydrater — är ohälsosamt, säger David Ludwig, MD, PhD, direktör för fetma programmet vid Children’ s Hospital i Boston.” Precis som vi vet att det är bra fetter och ohälsosamma fetter, det är bra kolhydrater som är rika på fibrer och mindre bra kolhydrater som vitt bröd, överdrivet intag av potatisprodukter, raffinerade frukost flingor och liknande.”

I själva verket, Ludwig 1999 ledde en studie, publicerad i Journal of American Medical Association, att hitta hur mycket fiber var uppäten var en bättre prediktor för viktökning, insulinnivåer, och andra hjärtsjukdomar faktorer hos unga vuxna än hur mycket mättat eller annat fett som förbrukas.

Stå vid Din KliStå vid Din Kli

Hög fiber livsmedel hjälpa till att kontrollera vikten på flera sätt: De tenderar att fylla upp snabbare, så är du mindre hungrig och mindre benägna att äta för mycket. Men de tenderar också att vara lägre i deras glykemiskt index, som producerar mindre av en stegring i blodsockret efter måltider och därför mindre av en ökning av insulinnivåer. Högt glykemiskt livsmedel-som har mest raffinerade livsmedel och stärkelse — är förknippade med mer viktuppgång och ökad risk för diabetes.

“Det är oklart om det är fiber i sig, egenskaper som är associerade med fiber såsom vitaminer, mineraler och fytokemikalier, eller det faktum att människor som äter en fiberrik kost har mycket mindre svängningar i blodsockret,” Ludwig berättar. “Men det är ingen tvekan om att äta mer hela livsmedel rika på fiber är optimalt, för att kontrollera vikt och god hälsa.”

De flesta experter rekommenderar att få minst 35 gram fibrer per dag, men de flesta Amerikaner får cirka 12 gram — till stor del på grund fiber minskas eller tas bort från livsmedel som är raffinerad, förpackat eller på annat sätt bearbetade.

“Om du ser på människor i Afrika, Asien och Sydamerika, de normalt förbrukar fiber i 50-75-gram-per-dag-sortiment, och det är ganska lätt att få det belopp som konsumerar en kost baserad på frukt, grönsaker, baljväxter, och en måttlig mängd animaliska produkter”, säger Ludwig. “Men det är väldigt svårt att uppnå detta när du äter mycket raffinerad, förpackade livsmedel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lutrevia– recensioner – pris
Previous post
Utvärdera Din Vikt
Next post